Nygården

Jagten på legepladser

Jeg er altid på jagt efter nye og spændende legepladser. Denne gang er turen gået til Nykøbing Sjælland i Odsherred hvor familien og jeg nød en uge i sommerhus. Selvom det er rart at slumre foran brændeovnen er det også rart at få noget frisk luft. Og hvad kan lokke et barn på næste tre år ud af huset? En spændende legeplads selvfølgelig!

Nygårdens Gårdbutik

Højbyvej 18, 4500 Nykøbing Sj (Ligger noget væk fra centrum, bilkørsel 5-10min)

Nygårdens Gårdbutik er et godt bud på en spændende legeplads, der lever op til det hele! Dyr, legeplads, natur, en butik og café til de kolde forældre. Vi var der i efterårsferien hvor der var en masse aktiviteter for børn i alle aldre. Gårdbutikken og de fleste af dyrene er der også i ugerne efter, så det er stadig et besøg værd selvom du rejser udenfor sæson. Og så kan du shoppe løs af julepynt, kalenderlys og lækre produkter i skind eller særlige vine m.m.

Nygårdens gårdbutik

Nygårdens Gårdbutik

Byens Legeplads

Egeparken, 4500 Nykøbing Sj

Vi fandt den ikke selv, men jeg har efterfølgende fundet beliggenheden på krak. Den skulle være værd at besøge og have et stort grønt areal.

Café Hotel du Vest

Algade 1, 4500 Nykøbing Sj. (For enden af gågaden i det kønne blå hus.)

Har et fortrinligt indendørs legehjørne og en meget hyggelig stemning! Jeg kan varmt anbefale deres smørrebrød, men kom i god tid, ellers er de revet væk. De lukker kl. 16 så planlæg ikke at spise aftensmad der! Barnevognen kan med fordel stilles i gården der hører til eller udenfor cafeen. Sæt dig ned, slap af og nyd en kop kaffe og et stykke kage. Når junior vågner er der bare at sende ham/hende hen i legehjørnet.

legehjørnet

legehjørnet

Når legepladsen ikke er der?

Der er ikke noget værre end at stå med et træt barn og lokke med en legeplads der ligger 10 min væk og vi skal liiiige derover… og når man kommer frem så er der rigtig nok et skilt med legeplads, men der hvor den skulle have ligget er der 5 jordbunker. Det er desværre tilfældet flere steder, når man kommer et godt stykke væk fra København. Den gamle legeplads er nedslidt, og derfor farlig at færdes på, og en ny legeplads koster hurtigt over 100.000 kr, da sikkerheden og holdbarheden skal være i orden.

Vi var på Nykøbing Sjælland Havn hvor der stod et skilt med legeplads, men der var ingen! Heldigvis var der en sjov bakke og Willum havde løbecykel med, så han hyggede sig alligevel. Legeplads eller ej. De lover på Nykøbings Sjællands Havns hjemmeside at der kommer en ny legeplads i 2015, vi har nu to måneder tilbage af 2015. Jeg håber for de mange turister i havnen at der kommer en ny og spændende legeplads inden næste sejlsæson.

Sansehave i Rørvig

Beliggende i krydset mellem Nørrevangsvej og Toldbodvej, se efter et skilt med legende børn.

Vi tog til Rørvig for at spise på deres gode fiskerestaurant på havnen. Ikke ret langt fra Rørvig centrum og ca. 200 meter fra Havnen, fandt vi en fin sansehave særligt velegnet til større grupper af børn eller børn i kørestol, da der er nogenlunde tilgængelighed rundt på pladsen og små hytter med overdække og massere af bænkeborde. Der er også en café indenfor rækkevidde, hvis børnene bliver tissetrængende eller familien skal have noget mad eller varmt at drikke. Der er vandleg til de mindste og en balancebane til de større, og for teenagerne er der en boldbane nede i det ene hjørne.

sansehave

Sansehave i Rørvig

Vi havde en fin tur til Odsherred og fik besøgt nogle gode legemiljøer, da vi først fandt dem.

I næste uge kommer det igen til at handle og leg og efterår. Måske er det en spændende gæsteblogger der overtager bloggen, og kommer med et spændende indspark.

På snarlig gensyn

MVH

Gitte Hede Madsen

Categories: Personlig Post