iskiosk

Fantasi ja tak!

Gæstebloggen er udsat til en anden god gang, i stedet skal det handle om fantasi på denne grå fredag…

Det er godt med en god portion fantasi til at gøre himlen mere blå! Der er det dejligt at være mor til en søn på knap tre år. Børn har en levende fantasi og tusind tak for det.

Sand og vand kan blive til både kulinariske retter eller cement i en dumper. Hvem kender ikke retten sand med små sten vilkårligt strøet ud over et bord i et legehus… Vi voksne skal nogle gange koncentrerer os for at få det til at blive til en lækker kage inde i hovedet, imens det ubesværet er en kage med både chokolade, jordbær og kanelsukker, hvis jeg spørger Willum. ”Vil du smage” bliver der spurgt med forventningsfulde øjne, imens mor tager det våde sand op med to kolde fingre, til munden og siger ummmh, det smager vel nok godt!

Når vi cykler eller går hjem fra børnehave går vi igennem det lille skovstykke. Her støder vi utroligt nok på iskiosker igennem hele skoven. Det er de mange træstolper med skovruter på, der af børnehavebørnene er blevet udråbt til at være iskiosker. Her skal jeg købe mindst 5 is med forskellig smag før vi kan gå videre. Bladisen er en favorit eller selleri chokolade efterfulgt af et aaaad. Den vil ingen af os spise.

Det er ren luft, der er ingen is, ikke engang en pind der agerer is. Det er alt sammen gæt og grimasser og det er vildt sjovt. Jeg har lært Willum at lave luftsoftice. Hvis man nogen sinde har stået i en iskiosk og serveret is, så kan man bevægelsen af at lave en softice til ukendelighed! Og så skal den med en hurtig bevægelse rulles i luftkrymmel… Og ja Willum vil gerne købe is i HVER kiosk, men den snedige mor har fundet ud af at der kun er én iskiosk åben ad gangen, for der er jo ikke nok der køber is her i skoven! Indtil videre har han købt den forklaring…

Willum sælger is

Willum sælger is

 

At tegne efter sin fantasi

Vi tegner også en del herhjemme, hvis jeg kan lokke Willum til det. Som designer tegner jeg meget og synes det er sjovt hvis Willum også gerne vil tegne med ved bordet. Sidst han kunne lokkes, tegnede han tegningen herunder. Det sjoveste var at spørge hvad det var han tegnede, for det var han helt klar over. Alle de mange naive streger og cirkler og former var en meget kompleks ting. Et raffinaderi havde han tegnet, inspireret af en bog om sukkerrør, der bliver raffineret og til sidst ender som hvidt sukker. Det havde jeg ikke regnet ud, hvis ikke jeg havde spurgt ham!

raffinaderi

Raffinaderi

 

Og herunder har Willum lavet flødeskum…

flødeskum

flødeskum

 

Skriv gerne tilbage hvordan I selv er fantasifulde hjemme hos jer? Hvordan får du/I en grå regnvejrsdag til at blive til noget spændende…

For fremtiden vil jeg blogge hver anden uge, da det passer bedre i forhold til tid og indhold.

Vi ses igen om to uger med et spændende tema om børn og mørke…

 

MVH

Gitte Hede Madsen.

Categories: Personlig Post