bøger

Legelyst indendørs

Leg og læs dig varm på biblioteket med dit barn… og lån bøger med hjem.

Legeportalen skulle egentlig indeholde posts og interviews omkring leg udendørs, da børn og voksne har godt af bevægelse og frisk luft. En anden og mere overordnet målsætning med denne blog er imidlertid, at fremhæve gode legeområder til børn og deres forældre. Der et utal af muligheder for indendørs leg, når vinden rammer minusgrader, og skoven er trist og grå.

 

Biblioteket er en oplagt mulighed!  (Gratis indgang)
Der er et væld af muligheder på biblioteket for leg, læring og ro til fordybelse. Biblioteket er også vores lokale kulturhus med arrangementer og udstillinger, så der er altid noget nyt at kigge på… Når Willum og jeg tager på biblioteket, er der gang i bilerne, klodserne, dukkehuset og bamserne; ja stort set det hele! Det er legetøj vi ikke har derhjemme eller i børnehaven, og derfor er det særligt spændende. Der er en fin inddeling af kasser med fotos af indholdet, så han/vi sammen kan rydde det op igen. Der er varmt, god plads og børnebøger lige ved siden af. Willum får lov til at vælge 2-3 bøger og jeg ligeså, så har vi stof til godnatlæsning, hyggelæsning og stof til inspiration til en leg. Hvis vi rigtig er i hopla, låner vi nogle dvd’er med. Er der tid, læser vi en bog på biblioteket, før vi tager hjem.
Willi bøgerne er særligt gode, for der er en opskrift på noget hjemmelavet til sidst i hver bog. Vi lavede en tændstiksæsketraktor i december og brugte den hver dag til at tænde kalenderlyset. Det var Willum der limede delene sammen, og mor der klippede dem ud.

 

Pufs Legeland, Rødovrecentret (Betaling ved indgang)
Pufs legeland Funtasia i Rødovrecentret er super, hvis man skal ud og bruge noget krudt, handle ind og samtidig gerne vil være indendørs. Vi bruger det som familie, når vi alle trænger til motion og leg, da rutchebanerne faktisk er rigtigt sjove. Man bevæger sig trinvis opad, i et fleretagers landskab, og ender ved 3 forskellige rutchebaner. Den spiralformede, den stejle og den bølgede. Det giver et sus i maven, også som voksen. Noget af den barnlige glæde ved et klatrestativ med rutchebane bliver genopdaget.
Det eneste minus er, at det koster noget at komme ind;men samtidig er det forståeligt, at stedet skal kunne løbe rundt i forhold til vedligehold af legearealet, husleje, rengøring m.m.

 

Bauhaus (Gratis indgang)
Bauhaus er et lidt alternativt ”legeområde” på listen; nok mere et ”læringsområde” for små nørder. Willum er glad for maskiner, så det var en fest at prøve alle fire plæneklippere i Bauhaus haveudstilling, sidst vi var der. Der var indkøbsvogne i børnestørrelse og almindelige vogne med en hylde til mindre ting. Det var smart til Willums legeflyver og mindre beslag, som vi skulle have med rundt i butikken. Nu er vi alle tre glade for at være i Bauhaus! Så den ene kunne ordne indkøb og den anden gå på rundtur med Willum. Det skiftedes vi til. Vi fik det hele med hjem og spiste en fin frokost derude i deres lille restaurant. Der var både salatbar, flødekartofler og kyllingespyd udover den obligatoriske hotdog.

 

WP_20160102_001

Her ses Willum prøve alle fire plæneklippere…

 

Da jeg har travlt med projekter i min virksomhed, kommer der til at gå længere tid imellem mine posts. Der vil i fremtiden komme én post om måneden, med fokus på hvad man kan lave af aktiviteter, i den pågældende måned. Gerne udendørs!

Vi glæder os personligt herhjemme til at komme ud og så frø i jorden, i nyttehaven, når foråret kommer. Heldigvis kommer det før vi aner det!

På genhør om ca en måned.

 

Med Venlig Hilsen

Gitte Hede Madsen

Categories: Personlig Post