snobrød

Shoppingcenter eller Snobrød

Personligt kan jeg godt lide at få noget på opleveren, men jeg nyder også aktiviteter sammen med familien hvor vi får lov at tømme hovedet og slippe tankerne. Et shoppingcenter er for mig det konkret modsatte, hvis der er for meget larm og mange mennesker. Så hellere stirre ind i flammerne imens jeg bruger en time på at lave ét snobrød…

Vi var til åbning af det nye Shopping Centeret BIG i Herlev i lørdags, ved en fejl! Jeg skulle hente en ny computer jeg ikke havde nået at hente fredag, og vidste ikke det var åbningsdag af et gigantisk center! Der var proppet med mennesker i lange rækker og en kakafoni af musik. Det var rent ud sagt kaos og ikke særlig hyggeligt. Så mange mennesker og så meget larm har jeg sjældent oplevet.

Der findes mange forskellige omgivelser og de er lige så vigtige for vores opfattelse af, lad os sige, et shoppingcenter, som det konkrete shoppingcenters udbud af services er. Har du f.eks. en legeplads i et socialt isoleret område med forfald, er den knap så hyggelig som den præcis samme legeplads placeret i naturskønne omgivelser eller et spændende urbant miljø.

Som mor og forælder er det gået mere og mere op for mig, at det også er vigtigt for MIG hvad vi skal opleve og hvad jeg gerne vil give videre til mit barn. Roen og fordybelsen er en overset oplevelse. Ja jeg mener oplevelsen af at lave ingenting andet end at gå eller sparke til blade i en skov. Der findes faktisk en forening af bladsparkere der mødes første lørdag i november.

”Af ingenting kommer kreativiteten og den er bestemt ikke farlig. Her komme de sjove lege født af en pludselig tanke.” eget citat

Jeg er ikke modstander af købt legetøj på nogen måde, heller ikke iPads eller computere (jeg har selv udviklet apps) men jeg synes det er sjovt at ændre reglerne og udfordre legen. Og der er man nogle gange nødt til at have et fysisk rum for at kunne skabe reglerne selv. Af samme årsag elsker vi brætspil herhjemme og vi laver ofte husregler der passer til min søns alder, så han kan være med.

Dagen efter turen til BIG, var vi til snobrødsbagning og bålhygge i min søns børnehave. Det var hyggeligt at bage snobrød også selvom jeg endte med at sidde alene tålmodigt med det snoede brød om en pind over nogle efterhånden små gløder. Det var rart oven på en kaotisk tur dagen før og så var fornøjelsen ved at spise snobrødet endnu større.

 

 

tur gennem skoven

vi gik gennem vores skov på vej til snobrødsbagning I børnehaven

 

I næste uge har jeg inviteret en spændende gæsteblogger der er læringscoach og ved en masse om børn, ro, leg og natur.

Husk at gå en tur I skoven uden mål, du vil komme hjem med noget alligevel!

 

snobrød

så blev snobrødet færdigt!

 

På snarlig gensyn

MVH.

Gitte Hede Madsen

Categories: Personlig Post